Wind

LEEFBAARHEIDSFONDS AFGEROND MET MOOIE PROJECTEN!

Afgelopen jaar is een bijzonder jaar geweest, vooral voor bewoners van dorpen of wijken rond windpark Greenport Venlo: naast het zien verrijzen van acht turbines, stond het afgelopen jaar ook in het teken van het leefbaarheidsfonds. Het leefbaarheidsfonds is een fonds van €500.000,- wat beschikbaar is gesteld door het Windpark om de leefbaarheid, verbondenheid en vitaliteit in de dorpen of wijken rondom het windpark te vergroten. Samenstroom heeft, als opdrachtnemer van Windpark Greenport Venlo, in dit project met bewoners samengewerkt met fantastische projecten als resultaat.
Wij vertellen er HIER graag meer over.

 

Het bestuur van Samenstroom heeft, samen met twee andere energiecoöperaties, het verzoek neergelegd bij de Provincie en betrokken gemeenten om regionale participatie en Venlo en Noord-Limburg mogelijk te maken.
Bij groen licht biedt Samenstroom de inwoners van de regio de mogelijkheid om obligaties in het windpark te kopen. Hiermee kunnen obligatiehouders aan de hand van de inleg mee delen in de financiële- en stroomopbrengsten van het windpark. Ook kunnen we dan actief aan de slag met het verdelen van het omgevingsfonds waarvan de omliggende buurtschappen en woonwijken profiteren.

Heb je belangstelling voor windenergie? Interesse in windcertificaten?
Laat dit geheel vrijblijvend weten!
Dan houden we jou op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, gewoon via de mailbox!
Een mailtje naar secretariaat@samen-stroom.nl is al voldoende!

 

Volg de voortgang via deze links!
Persbericht participatie windpark 22.10.21  (25.11.21)
Wanneer waait de Venlose wind voor ons allemaal? (02.07.20)
Windpark Greenport Venlo (11.05.20)