Over ons

Samenstroom - duurzaam, eerlijk, betrouwbaar

Gezamenlijk naar een duurzame, eerlijke en betrouwbare energievoorziening in de gemeente Venlo.

Onze missie

Samenstroom ondersteunt lokaal bewoners, instellingen en bedrijven met de noodzakelijke omslag naar het gebruik van duurzame energie.

Lokaal: van Venlonaren voor Venlonaren

Samenstroom betrekt zoveel mogelijk Venlose bewoners en bedrijven. Zo maken we de aanwezige kennis en ervaring voor elkaar toegankelijk, creëren we goed doordachte en lokaal passende oplossingen en dragen we bij aan zowel onderlinge verbondenheid als aan de lokale economie.

Dit willen we bereiken door

  • Het lokaal opwekken van energie met projecten waarvan de opbrengsten ook de lokale gemeenschap ten goede komen
  • Zowel onze medebewoners als lokale bedrijven te helpen om met concrete maatregelen energie te besparen
  • In dialoog met gemeente en provincie de coöperatieve aanpak van de energietransitie te ontwikkelen en te zorgen voor voldoende draagvlak

Onze organisatie

Samenstroom is een coöperatie, waarbij de leden samen de koers van de organisatie bepalen. Wij streven een collectief doel na en doen dat op een zakelijke basis. De opbrengsten van Samenstroom komen de lokale gemeenschap ten goede; wij ondersteunen  concrete projecten gericht op sociale cohesie en duurzaamheid. Samenstroom kan winst maken, maar dat is geen doel op zichzelf. Wat de leden van onze coöperatie bindt en stuurt is een duurzame en sociale energievoorziening in de gemeente Venlo.
In dit filmpje vertellen we je meer over Samenstroom:

Samenwerking

Samenstroom is aangesloten bij de landelijke en provinciale koepelorganisaties voor energiecoöperaties, respectievelijk Energie Samen en REScoop Limburg. Wij maken daardoor deel uit van een netwerk van zo’n 700 energiecoöperaties. Dit enorme netwerk geeft ons en onze leden toegang tot kennis en ervaring met concrete energieoplossingen en helpt bruggen te slaan met  overeenkomstige initiatieven in de regio. Binnen het netwerk wordt onderzoek en innovatie gebundeld waardoor we kunnen inspelen op nieuwe technische, maatschappelijke en beleidsmatige ontwikkelingen. Gezamenlijk willen we de energietransitie beter én sneller te realiseren. En daar profiteren we allemaal van!
Dit filmpje legt helder uit wat een energiecoöperatie doet:

Heb je vragen?

Een mailtje naar het secretariaat is voldoende! Vergeet daarbij niet je telefoonnummer te vermelden.