Zomerparkfeest

Samenstroom is inmiddels al enkele jaren partner van het Zomerparkfeest (ZPF) en werkt samen met de commissie Duurzaamheid van het ZPF om mee te denken over het verduurzamen van dit festival en haar bezoekers.
Het gaat hierbij om het concreet beantwoorden en uitvoeren van thema’s als ‘hoe kan het ZPF energieneutraal worden?’ en ‘hoe helpen we bezoekers van dit event bewust te worden van de stappen die zij hierin zelf kunnen zetten?’

In 2019 zorgden we daarom voor een VerSpeelplein en een informatiepunt op het ZPF. Het VerSpeelplein is een verplaatsbaar speelplein met educatieve installaties, ontworpen voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Kinderen kunnen zo spelenderwijs ontdekken hoe bijvoorbeeld een zonnepaneel werkt en welke huishoudelijke apparaten echte energie-slurpers zijn. Terwijl de kinderen druk in de weer waren met het VerSpeelplein, gingen de vrijwilligers van Samenstroom in gesprek met hun ouders over onderwerpen als duurzaamheid en het ZPF, energiecoöperatie Samenstroom, hoe men zelf bezig is met energie besparen en duurzaam opwekken en over windpark Greenport en de mogelijkheid om in windmolens te participeren.
Bezoekers waren enthousiast over onze activiteiten en ons verhaal. Zij werden lid van Samenstroom en een aantal van hen hebben zich als vrijwilliger aangemeld.

Verspeelplein 2019

Ook voor het eerst volgend Zomerparkfeest doen en denken wij weer mee.
In verband met de maatregelen vanwege corona zal dit in 2021 zijn.
Tot ziens op het ZPF!