Windpark Greenport Venlo

Het bestuur van Samenstroom heeft, samen met twee andere energiecoöperaties, het verzoek neergelegd bij de Provincie en betrokken gemeenten om regionale participatie en Venlo en Noord-Limburg mogelijk te maken.
Bij groen licht biedt Samenstroom de inwoners van de regio de mogelijkheid om obligaties in het windpark te kopen. Hiermee kunnen obligatiehouders aan de hand van de inleg mee delen in de financiële- en stroomopbrengsten van het windpark. Ook kunnen we dan actief aan de slag met het verdelen van het omgevingsfonds waarvan de omliggende buurtschappen en woonwijken profiteren.

Toelichting

Langs de spoorlijn Horst-Sevenum – Venlo wordt in 2021 door Greenchoice en de Windunie windpark Greenport Venlo gerealiseerd. Dit windpark bestaat uit negen turbines, waarvan er vier door financiële inleg ‘mede-eigendom’ van de inwoners van Venlo kunnen worden. Door collectief geld in te zamelen kunnen particulieren en ondernemers samen met Samenstroom profiteren van de opbrengsten; financieel en van de eigen lokaal opgewekte stroom.
Vanzelfsprekend is deze stroom 100% groen.

Energie is een streekproduct …
Eén windturbine levert evenveel stroom als 2800 tot 3000 huishoudens verbruiken. Dat betekent dat er per turbine een wezenlijk deel van de stroombehoefte geproduceerd wordt.
De windturbines zijn tevens een belangrijk onderdeel van de energietransitie op regionaal, provinciaal landelijk niveau. Wat ons betreft een belangrijke stap voorwaarts!

Status
Naar verwachting wordt eind 2020 gestart met de bouwfase van de windturbines. Na overeenstemming met Greenchoice en de Windunie kan ook vanaf 2021 worden gestart met de financieel deelnemen in het windpark Greenport Venlo door middel van het inleggen in obligaties.

Vraag?
Heb je een vraag voor ons? Ben je geïnteresseerd, wil je op de hoogte blijven van de voortgang of wil je deelnemen aan dit project?
Neem contact met ons op of meld je aan als lid van Samenstroom!
https://samen-stroom.nl/lid-worden/