Samenstroom folder

met trots lokaal

Fijn dat je belangstelling hebt voor Samenstroom! Mocht je ons nog niet kennen; we stellen ons graag aan je voor.

Wie zijn wij?

Samenstroom is een initiatief van en voor inwoners uit Belfeld, Steyl, Tegelen, Venlo, Blerick, Arcen en Velden. Wij zijn maatschappelijk gericht en koppelen dat aan duurzaamheid – met duurzame energie als kernbegrip. Samenstroom is de winnaar van het Groene Lintje 2017!

Wat is onze missie?

Wij willen duurzame energie dichterbij brengen en lokaal maken. Daarbij betrekken we zoveel mogelijk mensen; met en voor jou, je buurt, je wijk.
De wind waait voor ons allemaal, de zon schijnt voor ons allemaal; laten we er dan ook allemaal van profiteren!

Wat doen wij?

Wij zetten ons in voor de ontwikkeling en uitbreiding van duurzame energiebronnen zoals de zon, de wind en het water. Dat doen wij lokaal. De slogan ‘geef de energie aan de burgers’ is voor ons een belangrijke drijfveer. Zo doen wij ons uiterste best om invloed en profijt van lokale duurzame energie aan de inwoners uit de regio te laten. Daar waar het hoort. Dit doen we via certificaten of inwoner-aandelen in regionale zonne- en/of windparken

 

Wij doen meer:

– onze energiecoach maakt een scan van jouw woning en adviseert over energiebesparende maatregelen
– Samenstroom is betrokken bij Trendsportal, het regionale verband dat zich inzet voor duurzame mobiliteit
– Samenstroom is partner in duurzaamheid van het ZomerParkFeest
– Samenstroom is in gesprek over de mogelijkheden die het voor ons allemaal heeft om (financieel) deel te nemen in zonne- en windenergieprojecten
– Samenstroom vergaart kennis die zij graag deelt!
– Samenstroom is netwerkpartner met andere energiecoöperaties in de regio, met de gemeente, met buurkracht en andere organisaties die staan voor jou, voor ons.

Energie wereldwijd

Energiebehoefte is een wereldwijd thema. Afspraken om fors minder fossiele brandstoffen te gebruiken, brengen onrust in de huidige markt. Naast het verschuiven van de rol van traditionele aanbieders, zoals de olieproducerende landen, staan ook wij in onze eigen regio voor een belangrijke omslag. Hebben onze woningen in 2020 energielabel B? Hoe organiseren we het om in 2050 allemaal van het gas af te zijn? Hoe vangen we onze grotere vraag naar elektrische energie op, wanneer deze ook ons oude gasverbruik gaat com-penseren? Hoe willen we omgaan met de invloed op hoeveelheid, prijs en andere zaken rondom energie in onze leefom-geving? Laten we dit over aan rijke bedrij-ven uit verre landen of slaan we de handen ineen en zeten we zelf iets in beweging – een kant op die we zelf willen?

Meer weten / meedoen?

www.samen-stroom.nl
@ secretariaat@samen-stroom.nl
Schoolstraat 123, 5915 CV Belfeld

Je bent van harte welkom!