Ruim 22 miljoen extra subsidie

warm huisHet ministerie heeft besloten om het plafond van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis tussentijds te verhogen met 21,2 miljoen euro. Dat betekent dat er nu in totaal maar liefst 41,7 miljoen euro aan subsidie voor energiebesparing in eigen huis beschikbaar is! Ook is de tijd waarin je gebruik kunt maken van deze subsidie verlengd: er is besloten dat de eerste ronde doorloopt tot 1 januari 2018 in plaats van tot 1 maart 2017.

Voor eigenaar-bewoners (mensen die een huis bezitten en daar zelf ook wonen) is het totaal beschikbare budget tot 1 januari 2018: 35,7 miljoen euro. Voor Verenigingen Van Eigenaren komt het totaal beschikbare budget voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen aan het gebouw tot 1 januari 2018 uit op 6 miljoen euro.

Groot succes

Het ministerie heeft dit besluit genomen vanwege het succes van de regeling. Met deze ophoging stellen ze extra middelen beschikbaar om energiebesparing voor woningen te bevorderen. Eigenaar-bewoners en Verenigingen Van Eigenaren kunnen voorlopig dus volop subsidieaanvragen blijven indienen voor isolerende maatregelen. Onveranderd: zij moeten minimaal twee soorten isolerende maatregelen treffen van voldoende omvang, bijvoorbeeld: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas.

Wacht niet te lang

Omdat de subsidieregeling zo populair is, raden we je aan om niet lang meer te wachten met het isoleren van je woning. Lees meer over verhoogde subsidie op rvo.nl, ga meteen naar ons aanbod voor woningisolatie of bekijk onze checklist ‘Subsidie aanvragen’ en ontdek op hoeveel subsidie jij kunt rekenen!

Bron: Natuur & Milieu, http://bit.ly/2jGBrcL