Resultaat leefbaarheidsfonds Klingerberg

DIT DOET HET LEEFBAARHEIDSFONDS VOOR DE KLINGERBERG!

We presenteren graag deze mooie projecten, verdeeld over drie thema’s;

 

Groen, biodiversiteit, natuur

We brengen de natuur terug in de Klingerberg! Zo creëren we een gezond en fijn leefklimaat.
Dat doen we door het aanleggen van ‘tuiny forests’; kleine tuintjes bij voorkeur in jouw voortuin met uitsluitend planten, struiken, kruiden en indien gewenst bomen die hier van oorsprong thuishoren en het dus goed doen. Het mooie is dat ze weinig onderhoud vragen, er leuk uitzien en goed zijn voor de biodiversiteit.

Zonder bijen is er geen natuur; we doen dit project samen met een imker én met uitleg op borden. Dan weet jij straks ook alles van biodiversiteit en wat daarvoor nodig is. IVN Natuureducatie en de scholen helpen hierbij.

 

Pumptrack, sporten, bewegen en ontmoeten

We leggen een stevige basis voor een pumptrackbaan voor fietsen, skates, rolstoelen, driewielers…! Dat combineren we met speeltoestellen en beweegtoestellen die energie opwekken.
Dit is een gezamenlijk project van verschillende initiatiefnemers, waarbij mensen van alle leeftijden en achtergronden betrokken zijn en meedoen, net als  sociaal maatschappelijke organisaties.
Samen maken we het leuk!

 

Duurzaamheid 

Door gemeenschapshuis De Egelantier te verduurzamen,
gaan er minder uitgaven naar energie. Het geld wat
hierdoor vrij komt, komt ten goede aan de bewoners
van de Klingerberg: het gemeenschapshuis kan hierdoor ondanks de stijgende energiekosten heel schappelijke huurtarieven en consumptieprijzen blijven hanteren.

Daarnaast wordt er geld uit besparingen door het verduurzamen in een voorziening gestort, waar jij als bewoner van de Klingerberg een beroep op kunt doen
als je activiteiten in de buurt wil organiseren!

Stichting De Klink beoordeelt de aanvragen volgens
de criteria zoals die in het leefbaarheidsfonds zijn vastgelegd.

We blazen het openlucht theater weer nieuw leven in! Door de aanschaf van een vaste elektra aansluiting kunnen er weer meer buitenactiviteiten voor de wijk worden georganiseerd.