gebruik van elektrische (deel-)auto’s

Buurauto en MyWheels hebben de handen ineengeslagen en zijn op 1 maart 2020 een duurzame samenwerking aangegaan met als doel om ‘autodelen’ met elkaar in Nederland naar een volgend niveau te brengen en nóg populairder te maken.

Wat is autodelen?
Autodelen is een systeem waarbij personen gezamenlijk van een auto of wagenpark gebruik maken. Het verschilt van traditioneel autohuren doordat het huren van auto’s voor een korte termijn mogelijk maakt.
Met autodelen kunnen we positieve effecten bereiken op het gebied van milieu en in onze eigen portemonnee.

Mogelijkheden in Venlo
Sinds oktober 2019 hebben de inwoners van Venlo de mogelijkheid om gebruik te maken van twee 100% elektrische Nissan Leafs, onderdeel van het project Deel de Venlose zon.
Per Maart 2020 zijn deze twee deelauto’s opgenomen in het wagenpark van MyWheels, Nederlands grootste deelauto platform. De MyWheels deelauto’s in Venlo zijn 100% elektrische deelauto’s welke door iedereen gebruikt kan worden vanaf 18 jaar en ouder en in het bezit is van een geldig rijbewijs.

MyWheels
De MyWheels deelauto’s in Venlo staan geparkeerd bij de laadpaal op de hoek Mariadal/Doesborgweg en bij het Belastingkantoor aan de Cranveldstraat.
Bij het gebruik van de MyWheels deelauto betaal je dus voor het gebruik en niet voor het bezit. Dus géén maandelijkse verzekeringskosten, géén wegenbelasting, géén afschrijving, géén onderhoudskosten en nooit meer tanken!
Interesse, kijk dan op www.mywheels.nl, download de MyWheels app of neem contact op voor meer informatie!!

● Je kunt gebruik maken van het aanbod van alle 350 deelauto’s is van MyWheels in heel Nederland, deze zijn zowel elektrisch als niet-elektrisch.
● De MyWheels deelauto moet je reserveren via de MyWheels app – net als meer dan 80.000 andere klanten in Nederland;
● In de MyWheels app kun je favoriete auto’s aangeven;
● Er zijn géén maandelijkse abonnementskosten;
● Mogelijkheid van het rijden met een tegoed;
● De vaste kosten voor het gebruik van de MyWheels 100% elektrische Nissan Leafs bedragen € 0,24 per km en € 3,25 per uur. Tot 11 mei 2020 hanteert MyWheels slechts een tarief van € 0,17 per km en € 2,25 per uur.
• Voor het gebruik van een deelauto van MyWheels heb je de keuze tussen twee
manieren van betalen:
1 – Je betaalt je rit vooraf via iDEAL, Na afloop van je rit wordt de definitieve factuur opgemaakt. Het              eventueel teveel betaalde bedrag wordt aan je rijtegoed toegevoegd of kun je terug laten boeken via            mywheels.nl, of
2- achteraf per automatische incasso (hiervoor geldt wel een eenmalige borg van 250 euro).

De deelauto’s van MyWheels in Venlo maken deel uit van het project DeeldeZon Vlaanderen – Zuid Nederland.

M.b.t. de elektrische deelauto hebben we een demo-auto’s voor Venlo e.o. beschikbaar. Voor verdere informatie kunt u terecht bij ons lid van Samenstroom: Robert Lommen (rthhlommen@home.nl,
tel 06 430 21 442)