ENERGIECOACH WORDEN?

Energieloket Venlo zoekt mensen die energiecoach willen worden, een beroep waar in de toekomst volop behoeft aan zal zijn. In een driedaagse cursus maken deelnemers kennis met energiebesparen en opwekken. De cursus start januari 2017.

Energieloket Venlo is een platform waar Venlonaren terechtkunnen met vragen en ideeën over duurzaamheid. De focus ligt voorlopig op het energiezuinig of energieneutraal maken van woningen.
Energieloketvenlo.nl is een initiatief voor en door Venlonaren en zoekt momenteel vrijwilligers die zichzelf en mogelijk andere bewoners willen helpen bij het verduurzamen van hun woning. De driedaagse cursus ‘kennismaken met het beroep energiecoach’ gaat in op energiebesparende oplossingen en de invloed van bewonersgedrag. Tevens komen subsidies en andere financieringsmogelijkheden aan bod. In de cursus wordt de woning van de cursist als voorbeeld gebruikt. Deelnemers die de cursus afronden weten voor hun eigen woning waar ze op moeten letten maar kunnen ook buurtcoach worden en buurtbewoners helpen bij het energiezuinig maken van hun huis.

De cursus start in januari 2017 en bestaat uit een praktijkdeel (drie dagdelen) en een theoretisch deel (drie dagdelen). Dag en tijdstip worden vastgesteld in overleg met deelnemers. De waarde van de cursus is 375 euro, maar de eerste vijf aanmeldingen betalen 42,= euro. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.energieloketvenlo.nl/energiehelden.

Vragen? Bel 06-30230029 of stuur een mail naar: energieloket@venlo.nl