Energieadvies aan huis

Samenstroom ondersteunt meerdere initiatieven voor energiebesparing en duurzame energie aan huis. Via Samenstroom kunnen leden cursussen volgen en zelf met buren, kennissen en familie maatregelen nemen en anderen daarbij helpen. Neem hiervoor contact op met secretariaat@samen-stroom.nl .

 

Wat is de Regeling Reductie Energie (RRE)?

De Rijksoverheid heeft een financiële stimulans toegekend aan de gemeente Venlo voor eenvoudige energiebesparende maatregelen voor particuliere woningbezitters. Doel van de regeling is om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen door het reduceren van energiegebruik. De regeling is breed opgezet, waardoor een vergoeding voor maatregelen zoals LED-lampen, radiatorfolie, een waterbesparende regelaar voor de kraan, een stekker met aan-uitknop en tochtstrips mogelijk wordt. Ga voor een aanvraag naar het Duurzaam Bouwloket  van de gemeente Venlo.

De voucherregeling voor energiebesparende maatregelen is beschikbaar vanaf 24 maart 2020. Kies uit vier typen energievouchers: € 60,- ,€ 200,- , € 400,- en € 1.000,-

Per adres mag 1 voucher worden aangevraagd.

Naar een lagere energierekening? Dat doe je zo!