Alleen voor groentjes??

Zomaar een huiskamer aan de Groenveldsingel: Clara en Berend bespreken samen hun energierekening. Al snel zijn ze het roerend met elkaar eens: hier kan wel iets aan veranderd worden!
Met een andere blik bekijken ze hun huis en al snel komen ze op ideeën om de eerste veranderingen aan te brengen: wat tochtstrippen, radiatorfolie en LED-lampjes … Dat maakt Clara en Berend enthousiast, het smaakt naar meer! Maar waar te beginnen? Wat kost het? Wat levert het op? Hoe zit het met subsidies? En speurtocht op internet levert veel informatie op, maar tegelijk zó veel dat ze door de bomen het bos niet meer zien en de ontmoediging toe dreigt te slaan …

Een energie-coach van Energieloket Venlo kan uitkomst bieden door bijvoorbeeld de eerste vragen van  Clara en Berend te beantwoorden, hen in contact te brengen met andere inwoners die al bepaalde maatregelen hebben genomen of een advies te geven gebaseerd op hun eigen woon- en leefsituatie. Zo wordt het voor Clara en Berend weer overzichtelijk en kunnen zij heldere keuzes maken.

De rol van energie-coach is dus zeer waardevol! En bereikbaar – ook voor jou! Vandaag, 3 februari 2017, is de spits afgebeten van de training tot energie-coach. Een gemêleerde groep mensen die één gezamenlijk doel heeft: de inwoners van Venlo zo goed mogelijk helpen hoe zij een stukje verder richting ‘nul-op-de-meter’ kunnen raken. En natuurlijk pikken ze alle opgedane praktische en theoretische kennis lekker mee om thuis toe te passen!

Er is nog een enkel plaatsje te vergeven binnen deze training. Zorg dat een ander je niet nét voor is: bel Henriëtte Stroucken op 06-30 23 00 29.
Zo maken we stapje voor stapje met elkaar Venlo een beetje groener …